کد خبر: ۷۱۱۶۱ | گروه حرف های خودمانی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت بجنورد :

لطمات جبران ناپذیر، نتیجه تغذیه ناصحیح برای دانش آموزان روزه اولی

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت بجنورد گفت: کودکان 10 تا 12 ساله و نوجوانان 13 تا 18 ساله که در سنین فعالیت جسمانی، ذهنی و نیز رشد و نمو قرار دارند در صورت دریافت ناکافی مواد مغذی و انرژی در معرض لطمات جبران ناپذیری قرار خواهند داشت.
لطمات جبران ناپذیر، نتیجه  تغذیه ناصحیح برای دانش آموزان روزه اولی

شهلا جودت، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت بجنورد در گفتگو با خبرنگارراه ساجده ،با اشاره به موضوع سلامت دانش آموزان روزه دار گفت: اساسا روزه داری بین سنین 7 تا 8 سال توصیه نمی شود، هر چند ایده خوبی است که بچه ها را در این سنین با روزه داری آشنا کنیم.

وی با اشاره به توجه خاص خانواده ها به دانش آموزان روزه اولی ادامه داد: کودکان 10 تا 12 ساله و نوجوانان 13 تا 18 ساله که سنین فعالیت جسمانی، ذهنی و نیز رشد و نمو قرار دارند در صورت دریافت ناکافی مواد مغذی و انرژی در مصرف لطمات جبران ناپذیری قرار خواهند داشت.

جودت استفاده از مقادیر فراوان قند های ساده درغذاهایی هم چون زولبیا و بامیه ، شربت و دیگر شیرینی جات مصنوعی که در وعده ی سحری مصرف می شوند را سبب افت قند خون در اوایل روز اعلام کرد.

 وی گفت: افت قند خون موجب کاهش کارایی دانش آموزان در این ایام خواهد شد.

این کارشناس تغذیه افزود: وعده ی افطاری برای دانش آموزان باید بسیار سبک و کم چرب باشد و با توجه به کوچک بودن حجم معده در سنین کمتر حداقل با فاصله دو ساعت و حداکثر با فاصله سه ساعت پس از افطار میل شود.

جودت حفظ تنوع و تعادل غذایی در وعده های افطار، شام و سحری را ضروری دانست.

وی استفاده از سبزیجات و میوه جات را ضروری دانست و گفت: دانش آموزان باید همراه هر وعده ی غذایی از سبزیجات و میوه ها به علت دارا بودن انواع ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن، استفاده کنند.

جودت مصرف یک لیوان شیر در هنگام افطار و سحر و مصرف یک پیاله ماست در موقع شام و سحر را برای کودکان و نوجوانان روزه دار جدی خواند.

این کارشناس تغذیه یادآور شد: هر چند بخش عمده انرژی دانش آموزان در زمان روزه داری باید از گروه غذایی نان و غلات تامین شود اما مصرف مواد پروتئین دار مانند انواع گوشت ها از جمله گوشت قرمز، سفید و تخم مرغ و لبنیات برای آن ها ضروری است.

جودت با اشاره به توجه والدین به دانش آموزان روزه اولی ، اضافه کرد: عدم رعایت روش صحیح برنامه غذایی در زمان روزه داری ممکن است صدمات و عوارضی چون وقفه در رشد، لاغری، چاقی بیمار گونه، اختلالات مزمن در دستگا های بدن منجر شود.

وی کوتاهی قد، کم خونی، ناراحتی های گوارشی، سردردهای مزمن و خصوصا بروز بیماری های زنان در سال های بعد در دختر بچه ها را از دیگر بیمارهای ناشی از تغذیه نامناسب برشمرد.

این کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: حتما به وضعیت کودکان و نوجوانان دقت کنید و پیش از اهتمام به روزه داری آن ها را برای مشاوره نزد متخصص کودکان و نوجوانان و متخصص تغذیه ببرید.

انتهای خبر/ رحمانی



برچسب ها:


نظر شما



نام:
ایمیل:  
وب سایت:
نظر*:  
© تمامی حقوق متعلق به پایگاه خبری راه ساجده می باشد. استفاده از اخبار با ذکر منبع بلا مانع است.